torsdag 5. januar 2012

Jeg er imponert...


...over alle dere som tar så klare, fine bilder...
Jeg begynner og bli en smule lei av og aldri få til de riktige innstillingene!!

Jeg har den siste tiden prøvd meg litt med kamera, men får det ikke til:(
Bildene min får lilla/rosa nyanser... hvorfor det?
Redigerer endel i ettertid, men jeg er ikke god på det heller, hehe...
Ta for eksempel bildene mine i forrige innlegg, der ser dere godt hva jeg mener med rosaskjær:)
De er tatt uten blitz, men med ganske høy iso - helt tydelig feil:)


  - Håper det er ok at jeg lånte headerne deres jenter??


Jentene bak disse flotte bloggene er flinke fotografer!
Elsker bildene deres:)
Klare og fine - alltid!
(mange andre og altså, men dro ut tre eksempler)
Hvordan får de det til tro?


Hvordan er det med deg?
Er du fornøyd med kamera og bildene dine?
Kanskje du vil legge igjen gode tips her hos meg...
Bruker du blitz, hilke innstillinger, bruker du iso?
Vinkler, bakgrunner og andre gode ideer...?

Del det da vel:)

41 kommentarer:

Marlene sa...

Nei man må nok prøve seg litt frem i forhold til lyset. Jo høyere ISO man har jo mer kornete blir bildene under lave lysforhold. Jeg har ekstern blitz og bruker ofte og løse den ut mot taket så lyset reflekterer hvitfargen derfra tilbake på bildet. Så har det jo litt å si hvor lyssterkt kameraet er, eller hvilket objektiv man bruker, lav/høy blender osv.. Mange ting å tenke på. ;)

Syns du tar fine bilder jeg da.. Ikke tenkt så veldig over det igrunn. Klem :)

Øyeblikk sa...

Tja, eg kan berre bidra med felles skjebne, felles trøst... Eg har kun eit lite kompaktkamera frå atten-pil-og-bue å ta bilder med, og har ikkje råd til å handla speilreflekskamera. Men har meldt meg på fotokurs som Hildemor har koordinert, og skal på mandag så det blir spennande å sjå kva eg kan lære der :)

Klem Eli

metanoia sa...

syntes bildene dine er flotte eg :D
eg ville valgt lav iso ... da blir bildene klarere. rosaskjær kan du redigere i photoscape. skal eg justere på fargen går eg inn på klarhet/farge og velger "fjern fargeskygge" feks.

aase sa...

Jeg er dessverre ikke god på å ta bilder selv da men....om du bruker blits så bør den op i taket ja. Jeg stiller sjelden på iso, lærte en gang av en fotograf at den skulle være lavest mulig for å ikke bli kornete...

fru fly har vel noen gode tips....

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hei Linemor ! ♥

Jeg har akkurat det samme problemet som deg, så jeg kan dessverre ikke gi noen tips. Nå redigerer jeg veldig mye på bildene, og da blir oppløsningen dårligere bla. Og det rosa som du nevner syntes jeg er vanskelig å unngå, men bildene blir "hvitere" i godt dagslys. Planen har vært lenge å melde meg på fotokurs, så det håper jeg at jeg får tid nå i løpet av vinteren/våren.

Masse lykke til, du får sikkert noen fine tips her. Og jeg skal følge godt med ! ☺

God klem fra Anette ♥

Tommensgirl sa...

Synes dine bilder er fine jeg,Line:)
Har desverre ikke peiling på å ta bilder jeg.. Så jeg må lese kommentarene du får,så kan jeg få noen tips også :)
Ha en fin kveld..
Klem

Anne Grete sa...

Hei, hei!

Mange gode tips her!! Jeg har slitt med det samme som deg, men syns nå at jeg begynner å få det til. Mye pga utstyret, Canon 60D, objektiv (50mm f 1,4 - lyssterkt), ekstern blits som skyter opp mot taket, dagslys!!!! og at jeg får til innstillingene bedre. Lavest mulig iso så slipper man kornete bilder.

Når det gjelder redigering kan man "jukse" mye. Divas & dreams bloggen la ut et innlegg i går om dette tema med tutorial, her lærte jeg mye!

Lykke til :)

Divamamma sa...

Har aldri tenkt over at bildene dine er dårlige. Jeg tenker kanskje ikke så mye over sånt da. I mitt tilfelle så bryr jeg meg ingenting om iso eller blitz, jeg bare tar et bilde. Hehe.. Men skulle gjerne vært flinkere til å ta bilder. Ser det er mange som tar fantastiske flotte bilder her i bloggverdenen.

Indretning og ideer i sommerhusstil sa...

Hejsa fik et lynkursus af hende her http://franciskasvakreverden.blogspot.com mindst mulig blitz lys og iso på 600-400 du vil tydlig se en mærkant forskel men syndes du skal kigge forbi ved hun nu har lagt en super god vejledning på sin blog.Kram Else

Mette sa...

Bildene dine er jo så langt ifra dårlige, så eg vet ikkje kva du snakker om :) Hehe..
Men man kan alltids bli bedre :)

eg er ikkje fornøyd med bildene eg tar, og vil veldig gjerne gå på kurs og diverse for å lære meg mer :)

Sivs verden sa...

Hei Line! Jeg har funnet et redigeringsprogram på pc`n. Der får jeg justert lyset på bildene og få frem kontrastene. Programmet lå inne på pc`n:)

Klem

ennahs lille hjørne sa...

Sliter med dårlige bilder jeg også.
Har akkurat kjøpt nytt speilreflekscamera.. men du vet å lese bruksanvisning er vanskelig det..hehe... spes når man ikke har tålmodighet. Men vil tro det kommer seg etter hvert. Må bare prøve å feile tror jeg. så blir det vel bra til slutt ;)

Klem til deg og lykke til.

mirjamsdrøm sa...

Heisann :)
Så koselig blogg du har!
Ikke lett med foto, jeg har lyst til å gå på et lite kurs.
Er så mye en kan få til hvis en bare kan det;)
Legger meg til som følger, så jeg kan finne deg igjen.
god helg!!
Klem

Fra huset i svingen sa...

Her skulle jeg ønske jeg var mye flinkere ja! Innimellom er jeg heldig men det er gjerne med foto av personer og ikke interiør! Har som mål å bli mye flinkere i 2012, så tar gjerne noen tips jeg også :D

Klem Karianne

AC IN A BOX sa...

Har ikke tenkt over at bildene dine ikke er bra jeg, pleier å synes de er fine jeg:)
Holder på å skulle lære meg det samme selv, så jeg leser heller de tipsa du får enn å prøve å komme med noen.

Ha en fin kveld!
- AC

Lill Francis sa...

Vet du.. jeg er ingen kamera expert, men synes de "rosa" bildene dine ble veldig flotte :) Men kanskje det bare er jeg som er litt for glad i rosa.. :) kjempe søt blogg du har!

Unknown sa...

Syns du tar fine bilder jeg, men er jo ikke særlig flink jeg heller.
Synd at Home and cottage linger så langt herfra, eller så skulle jeg nok benyttet meg av tre for to;-)
Ha en flott kveld

Klemmer

Bettum Villa sa...

Jeg synes at halve hemligheten er å ha et stativ slik at kamera kan ha kjempe lang lukkertid og da blir det som regel skarpt. Men selv så redigerer jeg alltid bildene mine litt i photoshop 9 og Photoscape i ettertid. Gjør gjerne bildene litt skarpere, lysere og tar vekk gulskjær. Nå skal det nevnes at jeg ikke har blits på kameraet mitt så da er redigeringa en nødvendighet (da jeg alltid tar bilder på kvelden).
Vet ikke helt hvorfor du får slikt lilla lys, men har du sett rundt i rommet å sett om det er noe som gir gjenskinn av denne fargen. Tv, et teppe eller en lampe?
Selv har jeg et problem på kjøkkenet. Der kommer det alltid et grønnskjær på veggen. Snodig.

Håper du får masse hjelp slik at du får slike bilder du ønsker deg.

Klem Madelén

Lindas Lille Leilighet sa...

Godt nyttår Line:) Har aldri lagt merke til at du har tatt dårlige bilder. Man legger nok mer merke til sånnt selv tror jeg;) Synes det er kjempeartig å ta bilder i godt dagslys..men skumres det lit da sliter jeg:/ Driver ogsp på med sånn iso følsomhet greier..men synes ikke det blir bra likevel:/ jaajaa...mn kan kanskje ønske seg et fotokurs til neste jul;D

ShabbyStyleSuzi /Dreamy Suzi's systue sa...

Synes du har fine bilder jeg,
Mye bedre enn mine!
Er ingen kløpper på kamera og redigering.. Skulle gjerne hatt meg et fotokurs!!!
Klem

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg lærer meg hele tiden ting, men har ingent ips til deg. Skal sjekke innom igjen, og se om det kommer noen gode tips. ;)

Ekstern blits og stativ er neste på lista her. :)

Rene Linjer sa...

He he, som om jeg skulle ha skrevet det selv. Skulle gjerne gått på et kurs eller noe sånt. Bruker nok tid på nettet som det er om man ikke skal bruke masse tid på redigering også. Nå har jeg fått låne et stativ fra svigerfar, et lite skritt på veien... Lykke til fremover, satser på at vi får masse tips her!Klem fra amatørfotografen Lene

Hvite tulipaner sa...

Jøss, nå ble jeg skikkelig overrasket da jeg så headeren min her:) Koselig da og hyggelig å høre at du synes at jeg tar fine bilder:)
Jeg bruker alltid dagslys, tar aldri bilder når det er mørkt. Bruker heller aldri blitz. Jeg bruker dagslys, stativ og lang lukketid. Manuelle instillinger bruker jeg og, og jeg redigerer nesten aldri bildene mine, for det har jeg ikke lært meg, hihi:)
Du, nå kom jeg på at jeg har jo en haug med fotobøker liggende som jeg skulle gi vekk i en giveaway på bloggen, så da blir det giveaway hos meg snart;)
Klem E

Hildemor sa...

Ikkje lett med dette med foto og lys, hvertfall ikkje nå når det er så dårlig med lys ute:(.
Jeg har rett og slett fått en venninne som er fotograf til å holde kurs for en gjeng av oss bloggere, synd du ikke bor her så kunne du også blitt med, hadde vært superkjekt å hilse på deg også:).
Klem

Therese sa...

Syns du tar utrolig nydelige bilder jeg!! inspirerer ihvertfall meg:-)
Etter å ha lest kommentarene dine tror jeg at jeg trenger ett foto kurs.. Hehe..Kan i hvertfall ikke skylle på kameraet mitt!!

Liker bloggen din! Klem Therese

sisselastrid sa...

Eg syns at du tar fine bilder...har liksom vore misunnelig på bilda du tar eg ;)

Eg kjøpte meg nytt speilreflekskamera (Nikon D3100) før jul - og trur ikkje du at eg har forlagt batteriladdaren ein eller annen plass???? Skulle hatt premie for å klare å gøyme vekk ting så godt at eg ikkje finn dei igjen ;) Så no brukar eg det 8 år gamle kameraet mitt å ta bilder med - og måtte krype til korset og bestille ny laddar på Elkjøp i dag...og då kan du vere sikker på at den eg har dukkar opp igjen etterpå!

Får ta meg eit lite kurs i bildetaking med systå mi som er kjempeflink til å ta bilder...ho har eigen fotoblogg på www.casadejeanette.blogspot.com - kikk innom der du ;)

Klem frå Sissel Astrid

InstatreffNorge sa...

Jeg syns du tar nydelige bilder snuppa:)
Ingenting som ikke fikser seg med litt redigering;)

Har funnet ut at jeg ikke får noen supre bilder i mørketida med vanlig speilrefleks...må nok ønske meg ny linse og blitz.. følger spent med på kommentarene her:)

Nå sees vi snart;) Jippi!!

Klem

KROnPRINSESSENE sa...

Nå ble jeg minst like overrasket som Edina hi, hi.
Tusen takk for at lille amatøren meg blir nevnt her ;)

I disse dager er det 1 år siden jeg fikk mitt første speilreflekskamera. Og jeg har fortsatt ikke åpnet bruksanvisningen og aner ingenting om ISO og lukketid, som jeg leser og hører mange snakker om!
Men jeg har lyst til å lære det og skal på fotokurs nå på mandag, som Hildemor har stelt i stand en fotograf til å holde.
Men jeg prøver å ta bilder i dagslys, men det er ikke like lett på denne årstiden.
Noen av nærbildene jeg tar blir faktisk fine når jeg tar de i motlys... Har du prøvd det?
Ellers tar jeg alltid bilder uten blitz.
Er ikke god på det der med redigering, men prøver og feiler innimellom når jeg har tid.

Du tar forresten fine bilder synes jeg, men er enig i at det er kjekt å prøve å forbedre seg.
Og nytt år betyr jo nye muligheter hi, hi.

Igjen takk...
Klem May Helen

Villa Drømmeverden sa...

Her trenger jeg hjelp og tips også!

Er så imponert over alle de fine bloggene med proffe foto. Også ønsker jeg å lære meg photoshop!
Men når man hater å lese bruksanvisninger så blir det vel slik:)

Takk for at du er så flink med hilsninger! Setter så stor pris på det:)

Klem fra Margit

Heddas gode grunner sa...

Det er alltid kjekt med fototips! Jeg har så absolutt mye å lære! Hører jeg snakk om fotokurs her i nærheten, skal jeg være rask til å melde meg på! :) Dagslys, lav ISO, lang lukkertid og stativ er gode stikkord. Jeg bruker helst ikke blitzen på kameraet, men ønsker meg en ekstern blitz! Det finnes jo mange foto-bøker på biblioteket, hvis du har tid og lyst...

Ha en god natt og en fin fredag min venn :)

Min Still By Maia sa...

Hei Line!

Jeg synes du har en skikkelig inspirerende og fin blogg med fine bilder!

Selv tar jeg aldri bilder med blitz og jeg redigerer bildene i gratisprogrammet Picasa. Veldig enkelt!
Jeg er veeldig glad i mitt speilrefleks kamera, Nikon D300.

Setter så stor pris på alle de koselige kommentaren fra deg Line! Gleder meg til å følge bloggen din i året som kommer.

Mange klemmer til deg

Vivian sa...

Hei. Takk for din fine kommentar!
Jeg har vært veldig glad i å ta bilder i ca 2 år.. og her er alt prøving og feiling. Det er ENORM forskjell på bildene i starten og bildene nå.
Jeg har lest mye på nett og prøvd meg frem.

Lys er det viktigste. Naturlig lys blir det beste, men i krise bruker jeg ekstren blitz.

Jeg stiller ikke på ISO, min står bare på auto. Nå har jeg fått meg stativ til jul - så nå skal jeg prøve meg frem med det. Da vil jeg nok stille på ISO.

Lykke til!
Klem Viviain

Jatte sa...

Jeg er også imponert! For jeg er heller ikke noe god på slikt.. Jeg vil så gjerne lære, men nei.. blææ

Så si ifra om du får det til, så jeg kan få noen tips!

Ha en fin helg,
Klem Jatte♥♥

Karna sa...

I disse tussmørke tider er det ikke lett å få fine bilder, iallefall ikke for meg...blir mange bilder for å finne noen klare fine....

Jeg syns bildene dine er flotte jeg....God helg!

takhøyde sa...

Godt dagslys og dropp blitsen!!
Det er de beste rådene!!
Jeg har jo bare et digitalt lommekamera - men prøver meg fram hele tiden!! Øve-øve....
Uansett - et speilrefleks skal jeg skaffe meg!
Klem Heidi :)

Precious Home sa...

Jeg har ikke peiling på foto og vet ikke engang hva høy og lav iso er....! ;) men intressert i foto er jeg da...:) Prøver meg fram med rett å slett å bare ta bilder og bruker forskjellige innstillinger på kamera. Noen ganger er jeg "heldig" å få bilder jeg er fornøyd med:)
Jeg har ett NIKON speilreflekskamera som ikke er "verdens beste", men duger til nå:)

Unknown sa...

Jeg syns bildene dine er nydelige jeg!! :-) :-)
Jeg bruker mye eksponering eller bakgrunsslys i photoscape. Eksoponeringen gjør bildene hvitere.
Kanskje hvitbalansen på kamera ditt står innstilt på kunstlys?
Det er uansett ikke lett å ta bilder på denne tiden av året ;-) Photoscape er tingen da ;-)

Klem ♥

Villa Minde sa...

Jeg er enig med de over her og synes du tar veldig fine bilder altså! Men, forstår likevel hva du mener for jeg synes aldri jeg får fint lys på mine bilder. Supert med alle de flotte tipsene her, jeg skjønner at jeg bør få meg en ekstern blitz ;o)
Ønsker deg en nydelig fredag! Klem fra meg

Jeanette sa...

......hos meg blir min iPhone mest brukt ..... Har bra kamera men tlf er alltid for hånden... Må skjerpe meg! ;)))))
Fotokurs.. Har lurt på d lenge.... God helg!

Lises hjertegleder sa...

Syns du alltid tar fine bilder jeg,
Har vært på fotokurs, men litt vanskelig , mange ting å tenke på.
Jeg bruker ikke blitz,og har lav iso.
Redigerer for det meste i photo skape,, masse gøy å gjøre, men det tar jo litt tid ...
fikk ny macrolinse til jul, så nå er det enda mer å utforske:))
Klem

Frieblonder sa...

Hei!
Jeg har peiling på fotografering og bilder. Kameraet mitt har vært i ulage, da alle bildene fikk gult- el rosaskjær. Broderen (som kan dette med bilder) mente det var hvitbalansen det var noe galt med. Han fikset på et par innstillinger og tok før/etter bilder. Det ble en utrolig forandring! (Så får en bare håpe at jeg klarer å få til det samme..hehe..) Kanskje det er hvitbalansen det er noe galt med på dine rosa bilder også?
Når det gjelder resten av fotograferingen din, så synes jeg du tar veldig fine bilder!! Så i bunn og grunn ville jeg ikke tenkt på det :)
Håper du får en fin søndag!
klem