tirsdag 14. juni 2011

♥ Blogg for livet - to minutter av din tid ♥


Idag har Røde Kors en aksjon som heter "Blogg for livet " Målet med aksjonen er å rekruttere flest mulig blodgivere i løpet av dagen. Målet er 30 000 blodgivere, og med tanke på hvor mange som faktisk bor i Norge så er det ikke helt uoppnåelig...?

Dagens blodgivere blir eldre og eldre, og det trengs nye, unge blodgivere som har mulighet til å bidra til å gi liv de neste 40 årene.
"Det finnes ingen erstatning for blod. Blod kan ikke fremstilles kunstig. Blod må gis. Pasientene og helsevesenet er helt avhengig av blodgivernes frivillige innsats. Siden blod har begrenset holdbarhet er det et konstant behov for nye forsyninger "

"Hvorfor gjør vi dette? Fordi det ikke er alle forunt å gi liv.
20 % av befolkningen er ikke i stand til å gi blod. Langt flere er redd for blod. Redd for sykehus. Redd for å finne ut at de er syke. Det er få som evner å gi liv. Det krever mer enn god helse. Det krever mot. Det krever dedikasjon og det krever prioritering. Det krever mennesker som våger å gå i front. Som forstår samfunn og fellesskap. Mennesker med et sunt liv og sunne verdier."

Besøk kampanjesiden www.bloggforlivet.no og bidra til å redde liv, og registrer deg på www.giblod.no for å bli blodgiver.

Jeg har selv en datter på 12 år, som da hun var 3 fikk diagnosen Leukemi (blodkreft).
Hun trengte benmargtransplantasjon og flere blodoverføringer i løpet av sykdomsperioden...
Så vi har sett at det nytter - snuppa vår er frisk i dag, takket være en engel i England som var villig til og gi litt av sitt - han gav benmarg, og alle englene her i Norge som gir blod...
TUSEN TAKK!!

(her får vår lille snuppe ny benmarg...)

Håper alle får en fin tirsdag!
Og spre gjerne ordet videre på din blogg!!

Klem Line

30 kommentarer:

Vibeke sa...

♥ ♥ ♥

Anette Willemine sa...

Jeg er så enig i dette, Line! Flere burde melde seg som blodgivere.
Dere må ha gått igjennom en tøff stund med mange utfordringer da jenta deres var syk. Enda godt at det finnes så rause mennesker som kunne gi henne muligheten til å bli helt frisk. Det er jo det beste eksempelet på hvor viktig det er å bidra.
Veldig flott initiativ du kommer med her! Måtte mange lese det og melde seg. :)

Ønsker deg en glad tirsdag, du gode!

Klem,
AW

Anitas interiørverden sa...

Flott innlegg,håper det sprer seg fort og at mange melder seg som givere. Vi ser jo at det nytter :-))
Ha en fin dag

klem Anita

sylvia sa...

hei.
ja dette er så viktig, skulle ønske alle friske unge mennesker ville gi blod,jeg selv kan ikke,
det er gjerne når vi står der selv å trenger at det går opp for oss.
flott du tar det opp.
klem til deg.
fra sylvia

Mie fra Mies Mirakler sa...

Fantastisk flott! Jeg har også laget innlegg om dette, og er tilbake i registret som blodgiver takket være denne aksjonen :) *♥*

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hei kjære snuppeline ! ♥

Dette er et utrolig flott tiltak, alle bør gjøre dette om de har mulighet til det. ♥ Pappa har vært blodgiver i alle år, og hadde ikke jeg hatt min frykt for nåler og min stadig dårlige blodprosent ville jeg selvfølgelig gjort det samme. ♥ Det er mange engler der ute, og tenk at en av de gjorde lille snuppa deres frisk. ♥ Kan ikke forestille meg hva dere har vært i gjennom, men jeg forstår godt at du er evig takknemlig for at disse englene finnes ! ♥

Ha en kjempefin dag videre vennen ! :)

God klem fra Anette

SjarmogKaos sa...

Dette er så viktig!!! Bra innlegg!! Stor klem fra Cecilie

Tone sa...

Flott tiltak Line ♥
Jeg er selv blodgiver og har nettopp meldt meg som benmargsdonor. Har fått min mann til å melde seg og..........
Skjønner godt at du slår et slag for dette med den historien dere har. Godt at det er noen der ute som kan/vil og ønsker å hjelpe ♥
Jeg sprer gjerne ordet videre gjennom min blogg:)

Ha en strålende dag videre!
Toneklem

Malin - mine gleder - sa...

Flott innlegg! Ble helt tårevåt her, jeg!! Jeg er selv blodgiver, og har oppfordret alle mine nære til å gjøre det samme! Det er så viktig!!
Godt å høre det gikk bra med jenta de :)<3

Tommensgirl sa...

Kjempe flott og viktig innlegg:)
Jeg er desverre ikke blodgiver,kan ikke være det..Men sant å si så skal jeg ikke påstå at jeg hadde vært det hvis jeg kunne heller..Har så enormt stor sprøyteskrekk,at jeg må ligge,blir kvalm,svimmel og innimellom besvimer... Men har flere i familien og mange venner som er det.. Beundrer sterkt de som gjør det,for det er utrolig viktig. Organdonorkort,har vi to voksne her i huset derimot ordnet oss for lengst.
Er så godt at det ikk bra med jenta deres<3 Og utolig godt at det finnes så mange "engler" her i verden.
Ønsker deg og dine en vidunderlig dag:)
Klem

Loppa sa...

Har tenkt å melde meg inn som beinmargsdonor, å lurer jaggu på om jeg skal kunne gi litt blod å! Flott initsitiv! :)

lillpastill sa...

For et viktig innlegg! Fælt at dere måtte gjennom det dere måtte med lille, men ingenting er så kjekt som når ting ender bra!! :)

Hadde jeg kunnet gi blod, hadde jeg gjort det for LENGE siden!

Ønsker dere en fin dag
Klemmer fra meg

Mamsens hus sa...

Flott innlegg! :)
Godt å høre at jenta de ble frisk. :) :)
Skulle gjerne gitt men kan ikke desverre. :(
Håper det kommer mange nye til etter denne aksjonen. :)
Ønsker deg en fin kveld.
Klem

Cecilies Lykke sa...

For et fint innlegg, Line! Utrolig viktig. Også så herlig å høre at datteren din ble frisk. Så tøft det må ha vært for dere alle. Tusen takk for at du stemmer på meg! Så snilt, også så glad jeg blir for at du mener jeg fortjener det ;-) du, den hårsaken; det var ikke straightneren som luktet såå ille fant jeg ut idag, det var shampooen og balsammen fra samme merke, som jeg fikk prøver på. Så jeg er fornøyd allikevel! Den retter faktisk også;-) hihi. Klemmer

Anne Karins Mat og Vin sa...

For et rørende og flott innlegg Line! Ja tenk at det skal så lite til for å hjelpe, og for noen betyr det ALT! Så glad jeg er for å høre at den lille prinsessen har det bra og fikk den hjelpen hun trengte. Vi snakket akkurat om det å være donor her hjemme en kveld. Det er også noe man burde tenke mer over. Det er så lett å bare la slike alvorlige emner ligge..
Flott innlegg, utrolig viktig emne!
Jeg hentet Tilda dukken på posten i dag, og tuuusen takk til snille deg. Hun er jo bare fantastisk fin:)))
Klem Anne Karin

InstatreffNorge sa...

Kjempeviktig å ta opp sånne ting vennen, blant alt det andre fjaset vi blogger om;);)
Du er så omsorgsfull og god ♥ og jeg kan ikke forestille meg hvor tøft det er når ens barn blir sykt:( Hva skulle man gjort uten noen engler på jord da ♥
Jeg har virkelig tenkt på å bli blodgiver mange ganger, kanskje på tide med et spark bak;) Jeg er rhesus positiv, og de hadde sikkert vært glade for blodet mitt;)

Klem Lise

Eline sa...

Så fint med et sånt innlegg.
Jeg har tenkt til å bli blodgiver, det skulle bare mangle at de som kan hjelpe til gjør det.

ELLEMELL sa...

så fint inlegg du skriver idag!
jg er blodgiver:)
Godt og lese om lille frøkenen din som er blitt frisk:)
ha en fin kveld! klem ellemell

Maias Fabelaktige Verden sa...

For et fantastisk bra og viktig innlegg du skriver i dag. Det er sant som du sier, det er viktig å bidra :)

Det stikker i hjertet mitt hver gang jeg hører historien om lillefrøkna di. Det er så utrolig at hun er frisk og fin igjen.

Gleder meg masse til bloggtreffet jeg også, selv om jeg begynner å få litt prestasjonsangst :)

Ønsker deg en fabelaktig kveld!
Klem

http://www.ninasskatter.blogspot.no sa...

Så bra innlegg:)
Virkelig viktig å bli med på slike ting.
Huff, kreft er ille min mor døde av det da jeg var ni år.(hun 39) Får frysninger hver gang jeg hører om det. Men denne gangen ble jeg så glad, når du sa det hadde gått så bra med jenta de.
Jeg vet hva slike sykdommer innebærer, så dere må ha hatt det tøft siden hun var så lita.
Men nå gikk det heldigvis bra:)
Klem Nina

Bittelille villa/Jennifer sa...

Så flott initiativ! Kan ikke tenke meg hvordan det er å oppleve at barnet sitt blir alvorlig syk, så godt å høre at hun er helt frisk idag. Da er det fantastisk å vite at man kan gjøre noe for å hjelpe de som trenger det:)

Tusen takk for kjempekoselig kommentar inne hos meg, det setter jeg stor pris på:) Jeg vet ikke når fruene går i reprise, men det burde det vel gjøre:)

klem Jennifer

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Kjempe flott og viktig innlegg sy har her! Herlig at set finnes engler på denne jord! Og at det nytter å få hjelp når sykdommen inntreffer. Mammahjertet mitt fikk et stikk da jeg leste om jenta du! Klem

maritamt sa...

Så flott at blogga kan brukast til å sette fokus på noke så viktig! :) Håpa målet blir nådd. Godt å høyre at jenta di vart frisk, det må vere grusomt å gå gjennom noke sånt.

Eg forhørte meg om å bli blodgiver etter at eg var ferdig å amme eldste gutten min, men da fikk eg ikkje lov fordi eg var under 50 kg grensa. No kan eg ikkje gi blod fordi eg amma Elliot, men så lenge dei 3 kiloane eg har ned til 50 kg holder seg på plass skal eg melde meg når eg er ferdig. Inntil da skal eg spre ordet, og forhåpentligvis få rekruttert noken blodgivera på den måten! :)

Villa Drømmeverden sa...

Flott innlegg!
Og så flott å se at det nytter, og at det finnes mennesker som ønsker å hjelpe. Jeg kan desverre ikke gi blod, ellers hadde jeg tvunget meg gjennom det og min angst for blod.

Klem fra Margit

RoseSommer sa...

Så bra innlegg, men jeg ser at det er flere enn meg som ikke kan gi blod. Synd. Får håpe budskapet når ut til friske og spreke folk som ikke har tenkt på at de burde gi blod.
Jeg var blodgiver i mange år, og bortsett fra at det var litt kronglete mht jobb av og til, så var det igrunnen koselig å komme på Blodbanken.
OG så fantastisk at jenta di er frisk og fin. Flott å lese om.

Tones lille interiørhjørne sa...

Utrolig bra innlegg... også så heldig dere har vært mht til den lille jenta deres. Jeg er selv blodgiver og skal fortsette m det! Klem klem

Thelma Louise sa...

Hei.:-) veldig bra innlegg...tøffe lille jenta deres..må ha vært tøft for dere alle...godt det gikk bra...håper mange nye givere melder seg.:-)

takk for hyggelig ord og omtanken hos meg..den lukta sitter i ja..usj...men vi var så heldig, får glede oss over det, selv om det av og til føles litt håpløst å ikke kunne bo hjemme, mye styr er det jo...

en fin dag til deg..)

Klem

Hverdagsgleder sa...

Veldig flott innlegg, og det at dere har følt det så nært selv og vet at dette er så viktig, gjør at det berører en i hjertet. Så godt at datteren din ble frisk; det viser at det nytter :-)Her i huset har vi i alle år bidratt, i og med at mannen i huset har vært blodgiver i 25 år. Selv kan jeg ikke gi blod, siden jeg alltid har hatt anemi.Men det er viktig at de som kan, gir blod :-)

Alven sa...

Hei :-)

Kjempeflott intiativ :-) Veldig viktig!

Ønsker deg en fortsatt fin uke :-)


Klemmer ifra meg

Anne på landet sa...

Og her sitter jeg og griner..
Flott initativ.
Heldigvis så er jeg blodgiver!

Klem til både deg og din skjønne jente:o)